Традиции и ултрамодернизъм под покрива на една винарна

Французинът Кристиан де Портзампарк, носител на Pritzker за 1994, е архитектът зад „винарната под хълма”, както наричат обновената база за производство на вино на Chateau Cheval Blanc в Сейнт Емилион, Франция.

Той работи по покана на собствениците Барон Фрер и Бернар Арно, които му възлагат да пресъздаде елегантността и вниманието към детайла, пренасяйки традициите на замъка Cheval Blanc в ултрамодерното ново крило на винарната, изградено като разширение на старата оранжерия на имението.
Резултатът: изчистени форми, бетон и дървесина, които се сливат забележително хармонично с пейзажа. От свръхмодерната изба през мултифункционалните пространства до градината на покрива – всеки елемент допълва другите, за да се срещнат функционалността и луксът.

Явно тандемът Кристиан де Портзампарк като архитект и Бернар Арно, емблематичният предприемач в индустрията на модата и лукса, е знак за забележителен резултат. Това личи както по „винарната под хълма”, така и по друг проект – сградата в Ню Йорк на LVMH, модната група, принадлежаща на мосю Арно.

Остави коментар

Имейл адреса Ви няма да бъде публикуван. Задължителните полета за отбелязани с *