В подкрепа на младите дизайнери

Още от 1979 г. VIA помага на млади и перспективни таланти в сферата на мебелния и продуктовия дизайн да реализират своите идеи. Организацията спонсорира както създаването на прототипи, така и провеждането на изследователски проекти или предоставя друг вид подкрепа за развитието на младите творци.

Всяка година VIA (Valorisation de l’Innovation dans l’Ameublemet) избира няколко печеливши кандидата в програмата Creation assistance, които се отличават с необикновените си идеи и подход към решаване на проблеми. Целта е да се популяризира френският дизайн, да се подпомогнат младите таланти и да им се даде възможност да работят с някои от най-добрите производители и търговци. Програмата завършва с изложба, част от изложението Maison&Objet, където на площ от 300 кв. м се показват прототипи на избраните предходната година проекти.

През 2014 темата на VIA Creation assistance беше повлияна от бързоразвиващото се образование заради напредъка на технологиите. Младите таланти трябваше да изследват начина, по който училищната среда се променя и еволюира, достигайки до идеи за по-здравословна и по-социална образователна среда.

Остави коментар

Имейл адреса Ви няма да бъде публикуван. Задължителните полета за отбелязани с *