Eugeni Quitllet

Еугени Кюитлет е роден в Ибиза през недалечната 1972 г., където завършва първото си образование в сферата на дизайна в местния Институт по изкуства. След 1996 г. той защитава и бакалавърската си степен по вътрешна архитектура в La Llotja, Барселона и работи по различни арт инсталации към културни организации, една от които е фондация „Жуан Миро”. Успехът на Кюитлет идва след запознанството му с Филип Старк, с когото си сътрудничат дълги години в общо студио в Париж. Сред рожбите на успешното им сътрудничество са колекция Home/Gym/Office и закачалка to ‘taime за Alias, както и абсолютният хит The Masters Chair, обединяващ три класически силуета, произведен от Kartell.

Основата на успеха на Кюитлет е неговото трудолюбие, което го зарежда през цялото време, превръщайки професията му и в хоби за извънработните часове на деня. Каталунският дизайнер не вярва в перфекционизма, за него дизайн процесът може да цели единствено подобряване и усъвършенстване, но никога не може да достигне перфектни резултати. Работейки основно с полимери, той се стреми към опростяване на формите, постепенно изпразване на обема от излишен материал до достигането на чистата форма, която въздейства с елегантност и прямота.

След 2011 г. Еугени Кюитлет основава собствено едноименно студио в Барселона, където работи и понастоящем. Част от личните му проекти са новата линия за хранене на борда на Air France, колекция вази Shine за Kartell и интериорът на Fromagerie de la Jeune Rue в Париж.

Остави коментар

Имейл адреса Ви няма да бъде публикуван. Задължителните полета за отбелязани с *