Офисът на Connekt – гостоприемното работно пространство

Преобразявайки старото котелно помещение на технологичния университет в холандския град Делфт, превърнал се по-късно в технологичен музей, студио Ateliers създава един просторен офис за нетуъркинг организацията Connekt, изпълнен с много домашен уют. Интериорното пространство е контраст между топлата сурова дървесина и студения индустриален метал. То се организира около централното дървено стълбище, свързано с бара, който посреща посетителите още на входа.

Тук, в пространството на Connekt café, служителите започват и завършват деня си, премахвайки границите помежду си и осъществявайки нови контакти. Вторият етаж е пространството за истинска работа, където освен бюрата за постоянно заетите се намират и работните места със свободен достъп. Срещите с клиенти и сътрудници се правят в множеството по-малки зали или в уютната градина, предразполагаща към неформални разговори.

Холандските архитекти намират втори живот на голяма част от материалите, използвани в предходния офис на Connekt. Стъклените елементи на бара са част от бивша преградна стена, библиотеката е пренесена от старата конферентна зала, модулните килими на втория етаж са произведени от рециклирани риболовни мрежи, а уличните лампи на старата сграда сега осветяват вътрешното стълбище. Всички посетителски столове, от своя страна, са дизайнерски оригинали от средата на миналия век, по своему богати на разнообразни истории.

Остави коментар

Имейл адреса Ви няма да бъде публикуван. Задължителните полета за отбелязани с *