Ruetemple – „ Интериор за ученици”

Въпреки строго звучащото име на проекта, интериорът за ученици на Ruetemple е всичко друго, но не и скучен. Решавайки сложния казус около желанията на брат и сестра в училищна възраст, московското архитектурно студио обедиянава учене и почивка в разчупено жилищно пространство.

Контрастът между децата, различните им нужди и интереси се предава в развитието на концепцията за интериора. Статичността на работното пространство на първия етаж се противопоставя на динамичната среда за игра и забавление, която се прелива и в спалнята на второто ниво. Естествената светлина прониква до всяко кътче на детския дом благодарение на тавана от мрежа, а модулните рафтове за съхранение се преръщат в стълби към тях.

Най-интригуващата част от „Интериор за ученици” заменя динамика и статичност в различните си позиции. Трите черни модула на колела могат да бъдат конфигурирани по различен начин, така че да осигурят допълнителна спалня, място за почивка и общуване, по-интимна зона за гости и др. Така домът може лесно да приеме различен облик и да осигури достатъчно предизвикателства за приключенския дух на младите му обитатели.

Остави коментар

Имейл адреса Ви няма да бъде публикуван. Задължителните полета за отбелязани с *