Design Days Dubai – Обекти на желанието

Между 14 и 18 март петото издание на панаира изкушава колекционерите с предмети в лимитирани серии и уникални дизайнерски произведения.

Панаирът в Дубай е създаден през 2012 г. като първото и единствено по рода си в Близкия Изток събитие за продажба на дизайнерски произведения, насочено към колекционерите. Участват реномирани галерии от цял свят, които представят дизайн в лимитирани серии и уникати, някои от които създадени специално за панаира. Освен срещата с платежоспособни колекционери от региона Design Days Dubai дава на посетителите и участниците рядката възможност да проследят развитието на дизайна в тази част на света. Тази година пристигат галерии от 19 страни. Между тях има редовни участници – известната Gallery S. Bensimon от Париж, международната Carpenters Workshop Gallery (UK/France/USA), Art Factum от Ливан, а новите попълнения са от Италия, Испания, Холандия, Дубай, Кувейт.

„Отразявайки уникалната позиция на Дубай като световно място за срещи, Design Days Dubai показва дизайн от цял свят в добавка към този, създаван в региона. Нашият формат е единствен с това, че поставя младите новосъздадени галерии наравно с утвърдените, давайки им за пръв път възможност да излязат на световния пазар. А за любителите на дизайна това е възможност да срещнат дизайнери от цял свят и да придобият за колекциите си произведения, които не могат да се видят никъде другаде“ – казва директорът на панаира Сирил Замит (Cyril Zammit).

Специалното събитие тази година е изложбата на дизайн от Обединените арабски емирства WASL, посветена на петата годишнина на панаира и на важната му роля за подкрепата и развитието на талантливите дизайнери от региона.

Остави коментар

Имейл адреса Ви няма да бъде публикуван. Задължителните полета за отбелязани с *