Yonoh Estudio Creativo

Студио Yonoh е сред онези съвременни практики, които имат нужда да проявят таланта си в различни направления на дизайна и изкуствата. Клара Дел Портило и Алекс Селма започват своето сътрудничество през 2006 г. Обединяването на тяхната нестихваща творческа енергия дава бързи резултати и не след дълго Yonoh се превръща в разпознаваема марка, залагаща на практичност, простота, свежест и оригиналност, които съставляват същността на един успешен продукт на пазара.

Дел Портило и Селма работят във Валенсия, но участват на множество изложения и фестивали в Европа и развиват проекти, печелещи международни конкурси. Тяхна е една от концепциите финалисти в конкурса за обзавеждане на баня Roca Jump The Gap от 2009 г. Година по-късно те отново печелят надпревара в сферата на интериорния дизайн, този път с проекта си „River”, отличен от Porcelanosa.

Характерният стил на Yonoh печели на студиото и първите награди за добър дизайн, сред които Red Dot, iF Design Award, Good Design и Wallpaper Design Award. През 2008 г. то печели и престижната награда (в категорията за индустриален дизайн) Creation INJUVE, която се присъжда от Министерството на равноправието на Испания.

Остави коментар

Имейл адреса Ви няма да бъде публикуван. Задължителните полета за отбелязани с *