Фантастичния свят на Констанс Гисе

Творческото минало на Констанс Гисе е твърде нетипично и вероятно това в най-силна степен е повлияло на нейния подход към дизайна. Първоначалното си образование младата французойка получава в бизнес университета ESSEC, когато паралелно работи като управител на дизайн студиото на братя Бурулек. След още година работа в парламента в Токио тя решава да се оттегли от професията си и да последва творческия си път. През 2007 г. Гисе завършва ENSCI-Les Ateliers и веднага основава собствено студио.

Не е ясно дали опитът, получен от майсторите Бурулек, или вроденият й талант помагат в първите стъпки на Гисе, но нейното студио бързо печели обществено признание и тя получава няколко награди, една от които Grand Prix du Design de la ville de Paris през 2008 г. През 2010 г. по време на престижното изложение Maison et Objet тя е провъзгласена за дизайнер на годината, а след няколко месеца печели и приза Audi Talent Awards.

Студиото, което Гисе създава, не концентрира усилията си единствено върху продуктовия дизайн. Дори напротив – търсейки емоция и движение, френската дизайнерка създава сценография и дори видео дизайн, в които, според нея, най-лесно можеш да уловиш играта на светлината и обектите. Фантастичният вътрешен свят на Гисе е пресъздаден в множество оригинални продукти за клиенти като Petite Friture, Fontana Arte и Molenti и сценография и видео за Angelin Preljocaj, Established & Sons, Galeries Lafayette, Le Musee des Arts Decoratif и дизайн биеналето в Сент Етиен.

Остави коментар

Имейл адреса Ви няма да бъде публикуван. Задължителните полета за отбелязани с *