Cachè Atelier. Креативната еволюция на работните пространства

Мила Иванова и Цветомир Павлов са зареждащ с позитивна енергия дует, който не просто обича своята работа, но я върши с истински професионализъм. Водени от идеята за перфектната коалиция между функция и естетика, младите архитекти успяват да съчетаят всички изисквания на потребителите и средата, за да създават впечатляващи и работещи интериорни пространства. Специализирани в проектирането на интериор и обществени сгради, двамата комбинират силните си страни и създават мотивираща, изпълнена с живот работна среда, която кара служителите да мечтаят за подобен уют и у дома. Именно такива са и проектите им за новия офис на международния лидер в предплатените онлайн услуги Paysafe в Capital Fort и офис пространството на уеб хостинг компанията SiteGround.


Как разбрахте, че ще основете заедно Cachè Atelier и как започна всичко?

Mила: Най- хубавите неща в живота са спонтанни, така се случиха нещата и с Cache.

Цветомир: Честно казано, нямаше точно определен момент, а стечение на обстоятелствата. Завършихме точно в началото на кризата – трудно беше за млади архитекти да намерят работа. Решихме, че е по-добре да се захванем с нещо, което ни харесва, да вложим всичките си усилия в него, пък каквото стане – поне щяхме да жънем плодовете на собствения си труд. Започнахме с градски инициативи, инсталации, конкурси, продуктов дизайн. Към интериора нещата се насочиха от само себе си – оказа се, че там сме добри. В този ред на мисли за нас кризата беше добър момент, иначе вероятно сега щяхме да сме част от някое друго студио, а не да имаме собствено.

Вероятно всеки от вас допринася по различен начин за реализирането на един проект. Кои са силните страни на всеки от вас?

Mила: Заедно се допълваме перфектно. Аз внасям щурата и забавната част, Це привнася спокойствие и баланс. Заедно правим нещата едно цяло.

Цветомир: Нямаме ясно изразени функции. По принцип различните клиенти припознават в един от двамата „своя“ човек и той е водещ в проекта – поне при изпълнението, на което обръщаме огромно внимание. Иначе в генерирането на идеи участваме заедно. Доста сме различни. Мила е човекът-интериор при нас – тя е концепцията и основната визия в Cache. Аз съм този, който прави нещата по-шарени. Майсторите определено имат повече респект към нея, което все още не мога да си обясня.

Цялото интервю четете в Брой 2 на MD.

Остави коментар

Имейл адреса Ви няма да бъде публикуван. Задължителните полета за отбелязани с *