СБОГОМ, СКУЧНО ЕЖЕДНЕВИЕ, ЗДРАВЕЙТЕ, ИЗНЕНАДИ!

Този анонс задава програмата на второто за годината издание на изложението Maison&Objet, което ще се проведе в Париж от 7 до 11 септември 2018. Темата на изложението е „Добродетелност”. Според трендмейкъра Венсан Грегоар (от агенция NellyRodi), който традиционно я задава, „производственият процес днес е по-екологичен, по-социален, по-локален. Консуматорите имат нужда да виждат смисъла, идеята зад производството, склонни са да сътрудничат и да се чувстват ангажирани, да променят навиците си, да консумират по различен начин – по-етичен, ефективен и грижовен към природата.” Те са по-осъзнати, задават въпроси и държат да бъдат чути. Така и производителите се съобразяват много повече с тях. Рециклирането и upcycling-а са изключително актуални. Все повече гласове се вдигат срещу програмираното овехтяване на стоките. Осъжда се поведението на големите софтуерни компании, чиито системни програми имат зададен срок на годност и поддръжка. Веганството, правата на жените също са част от тази нова концепция, която се стреми да развие „истинска добродетелност в областта на декорацията и дизайна”. Пространството за Вдъхновение (Espace d’Inspirations), което е свързано с основната тема и e проектирано от Венсан Грегоар, ще има излъчването на малко селце, в което ще цари доброжелателност, хората ще споделят, ще се учат едни от други…

За дизайнер на годината е обявен Рами Фишлер. Роден в Белгия, той се премества в Париж през 1998 г., където получава изключително престижната покана за творчески престой във Villa Médicis в Рим. Когато се завръща, завършва Института ENSCI Les Ateliers, след което сътрудничи с известния дизайнер Патрик Жуен (Patrick Jouin). Създава собствената си агенция RF Studio през 2011 г. Занимава се с разнообразни проекти за частни и обществени сгради и интериори, за мебелен дизайн и сценография. Ще можем да се запознаем по-конкретно с него и неговите проекти в новото пространство Designer Studio.

През септември изложението ще запознае широката публика с млади дизайнери от Ливан. Престижното жури, което определя „изгряващите таланти” (Rising Talents), е избрало да видим работата на Studio Caramel, Paola Sakr, Carla Baz, Anastasia Nysten, Marc Dibeh и Carlo Massoud.

Oще за септемврийското издание на изложението четете в брой 2 на MD.

Купи или чети онлайн от ТУК!

Остави коментар

Имейл адреса Ви няма да бъде публикуван. Задължителните полета за отбелязани с *