БЪЛГАРСКИ ДИЗАЙН НА „VENTURA DUBAI 2019“

Изложението INDEX беше част от “Middle East Design and Hospitality Week 2019” и се проведе в периода от 17-ти до 19-ти септември в Dubai World Trade Centre, Дубай, ОАЕ. То е част от събитията VENTURA PROJECTS, организирани и провеждани в горещи дизайнерски точки като Милано, Дубай, Ню Йорк, Ламбрате, Берлин, Лондон и др., със специален фокус върху съвременния европейски дизайн – както от стартиращи дизайнери, така и от утвърдени марки и имена в дизайна. Изложението беше открито лично от емира на Дубай – шейх Мохамед бин Рашид ал-Мактум, министър-председател и вицепрезидент на Обединените арабски емирства и за трите дни то беше посетено от над 50 000 души от повече от 76 държави.

Най-мащабното събитие в Близкия Изток в областта на интериорния дизайн приключи успешно за българското студио за интериорен и продуктов дизайн SiDesign, представлявано от инж.-диз. Симона Грошевска и партньорите й от Мебели Рабелс, Carbon Touch и Студио Корк.

Одобрените за участие продукти, оригинален дизайн на Симона Грошевска, бяха три:  помощна маса Loop, изработена от метал и прорязана основа от орехова дървесина и мрамор; помощна маса Help Me, състояща се от мраморна основа, масивна букова дървесина и метален плот; купа за плодове Hats off, изработена от инокс и карбон.

Представянето на българския дизайнер беше изключително успешно – щандът беше посетен от редица местни и чуждестранни професионалисти в сферата на дизайна и архитектурата, топ мениджъри от Emirates и няколко други авиокомпании, представители на един от най-големите строителни тръстове в Саудитска Арабия – Awtad Al Akaria и др.

Българските участници бяха и сред малцината поканени на работна закуска, организирана от генералния консул на Холандия в Дубай Н. Пр. г-н Ханс Сандее, който също отдели време, за да посети българските изложители и да обмени идеи и възможности за бъдещо партньорство.

Българското участие в изложението бе подпомогнато и от Браншовата камара на дървообработващата и мебелната промишленост (БКДМП), които традиционно се грижат за повишаването на авторитета на българските мебелни фирми и активно съдействат за изграждане на положителния облик на специалистите от бранша.

Остави коментар

Имейл адреса Ви няма да бъде публикуван. Задължителните полета за отбелязани с *