MD meets…STUDIO WORKBOX

Творческата хармония помежду им си личи от начина, по който довършват изреченията си до  споделения заряд в думите им, разказвайки за особеностите на последния интериорен проект.  Тяхната специалност са офис пространствата, които се стремят да проектират в синхрон с най-новите технологични възможности и без да затварят границите на творческата мисъл в конкретни дизайн тенденции.
Представяме ти Мария Бозвелийска и Светломир Колев от българското студио Workbox.
„Запечатахме“  срещата ни с тях в специалното издание на видео серията MD meets…  ,което подготвяме заедно с българската платформа за дизайнери DIBLA по повод предстоящите годишни награди Dibla Design Awards 2019.

Тя е финансист с мениджърски опит, а той с background микс от интериорен дизайн, анимация и архитектура.  За формулата, по която прагматичната финансова материя се преплита с креативния свободен дух, колко Тя го приземява, а Той я вдъхновява, си поговорихме с тях в редакцията на MD.  Събира ги общ офис интериор, който ги инспирира за името “Workbox“. Оттогава намират и оригинален начин да притворят своеобразен work box във всяко едно проектирано от тях работно пространство, като техен специфичен дизайн отпечатък.

Концепцията им за съвременния офис е „работно пространство с живот“. Динамична, гъвкава среда, която се ръководи преди всичко от функционалността. Затова и толкова разпалено споделят за все още често срещания досег с мениджъри на компании, които пренебрегват функционалното развитие на работната среда за сметка на козметични, неградивни за работния процес интериорни реновации.  Разбираме го още по добре, когато ни подават очилата за виртуална реалност, с  помощта на които презентират своите интериорни решения пред клиентите си.  И на мига се материализираме там – в  реализирания им офис проект Z-light / Infotel. Попадаме в конферентните зали,  разкарваме се из предизвикателните за всеки дизайнер отворени пространства, влизаме дори в кухнята и си представяме сутрешните кофеинови събирания, докато Мария и Светломир ни изброяват някои специфични моменти от проектирането на един офис: изборът на точните материали и форми за добрия звукоизолационен ефект, мебелите и осветлението в полза на здравословното състояние на работещите, отказът от „евтиното“ за сметка на „качеството“ и задължителното проучване на вътрешните фирмени процеси преди старта на проектиране.

Още за най-новите методи за проектирането на съвременната офис среда, четете в брой 3/19 в темата на броя ОФИСЪТ >>>>

Използването на виртуалната реалност е вече постоянна практика за Workbox, тъй като са се убедили, че това отвежда на по-високо ниво връзката между дизайнерите и инвеститорите, благодарение на което клиентите получават по-добра представа за представения проект и това дали предложените решения кореспондират с техните изисквания и желания.

Тази година DIBLA номинира Workbox  в категорията “Офис пространство на годината” на наградите Dibla Design Awards за офис проекта им “Dais Software”, който може да разгледате ТУК.
16 опитни български и чуждестранни дизайнери, архитекти, преподаватели в престижни учебни заведения в Европа,  ще имат нелеката задача да оценяват постъпилите проекти за конкурса. Tази година сред тях откриваме и истински световни звезди в бранша. Кои ли проекти са привлекли вниманието на скандалния и провокативен Карим Рашид, Федерико Делроссо (един от десетте съвременни дизайнери, променили света) и Атила Верес(румънския продуктов дизайнер, работил за марка от величината на BMW)? Какво мислят за нивото на дизайна в България ръководителят на магистърската програма за интериорен дизайн в Академия „Домус“, Хасегава Аой и президентът на FESPA, Кристиян Дуйкарт? Всички те имат нелеката задача независимо да оценят постъпилите проекти в разделите „Жилищен интериор“ и „Обществен интериор“, отдавайки значение на общо въздействие, цялостност и оригиналност. По традиция всичко това ще стане ясно на пищна официална церемония за връчване на наградите, която очакваме с нетърпение на 21 ноември 2019 г. от 19:30 в Sofia Event Center, София.

Всички проекти, достигнали до етап журиране в Dibla Design Awards 2019, ще бъдат публикувани на страниците на Албума на Церемонията, който попада в ръцете на всички над 650 специални гости на събитието – представители на българския делови елит и водещи медии, потенциални партньори, клиенти и инвеститори. Най-добрите проекти ще бъдат поместени в Годишния каталог „Най-доброто от интериорния дизайн за 2019“.

Пожелаваме успех на Workbox и им благодарим за приятната среща и позитивизъм.

Следвай ни във Facebook и Instagram за още новини около Dibla Design Awards.

Остави коментар

Имейл адреса Ви няма да бъде публикуван. Задължителните полета за отбелязани с *