MD meets…ESCREO

Началото бе екипът!
Eлена
, завършила „Международни отношения“, „Управление на европейски проекти“ и опит в НПО сектора.

Ясен, бакалавър по “Управление на туризма”, магистър “Предприемачество” и над 10 години в сектора на продажбите.

Искрен с икономическо образование, опит в основаването на компания от нулата и усет за бизнес иновации.
Накратко – млади, креативни, новаторски мислещи, успешни и избрали да се развиват в България хора, с които имахме удоволствието да се срещнем, поговорим за креативността, предприемачеството, тенденциите в офисния интериор и да се посмеем искрено.
MD meets…ESCREO.

Събира ги приключението им зад океана - Summer Entrepreneurship Program към един от най-престижните университети по предприемачество в САЩ, Babson, през 2013 г. А първият общ бизнес тласък идва от спомен на Ясен „за едни луди хора, пишещи по стената“ в САЩ. След неуспешен опит да внасят видяната боя за писане, решават да създадат своя. Късметът ги среща с точния човек за това и бъдещ четвърти съосновател на бранда Манол Новаков. Неговият професионален опит в производството на бои и готовността на целия екип за иновации завъртат колелото на редица продуктови тестове, кандидатстване за европейско финансиране, голяма доза упоритост, постоянство и вяра, че продуктът си струва.

ESCREO е двукомпонентна боя на водна основа, която трансформира всяка гладка повърхност в място за писане, рисуване и споделяне на идеи.

ESCREO: Ние сме късметлии донякъде, защото на нашия пазар друг такъв продукт не съществува. Това е и предизвикателство, защото като всяка иновативна компания, много често продуктовата категория се създава от 0-та. Но пък ние може смело да заявим, че направихме възможно писането по стените в България.

Проект: Cache Atelier  / Снимка: www.minkominev.com

Стартирането на чисто е нож с две остриета.  За този етап от бранд историята на ESCREO, екипът признава, че отговорността да движиш всичко е огромна и единствено твоя и на никой друг. Много често нямаш отговори на възникналите въпроси и действаш както те води вътрешната ти логика и усещане. А понякога това води и до лутания и трудно фокусиране.

ESCREO: Факта, че правиш всичко в движение и си гъвкав ти позволява да се адаптираш, но понякога може да създаде хаос и непредвидимост в екипа. Да създадеш екип и да го развиеш е предизвикателство само по себе си.

Боята ESCREO се персонализира лесно спрямо нуждите на потребителя, спестява ресурси и има способността да оптимизира всяка част от пространството – от бетонните колони до повърхността на бюрото. Естествено, ESCREO се използва предимно в офис пространства, но на компанията не им липсват и поръчки за домашна среда.

ESCREO: В момента остава популярна черната боя, имитираща дъска, върху която пишеш с тебешир, но ние имаме алтернатива с нашата черна ESCREO боя, върху която пишеш с тебеширени маркери и така сe спестяват вредни прахообразни частици.

Брандът може да се похвали с над 2000 клиенти в България и по света и повече от 50000 кв. м боядисани повърхности.
ESCREO  e и едновременно цялостна концепция за себеизразяване и действащо средство както за интериорните дизайнери и архитекти, така и за мениджърите на компании и агенции, които виждат наложаща нужда да инвестират в подобряването на работната среда. Офисът е неразделна част от ДНК-то на фирмата, следователно се разпространява не само вътрешно, но и външно (преминаващи посетители или интервюирани кандидати за работа, представяния на мястото в медиите…). Боята на българския бранд отключва нови функционалности на повърхностите в интериора, като ги превръща в маркетинг ресурс – такъв, който може да комуникира ценностите на компанията към служителите (employer branding) и да привлича нови кадри и внимание.
През тази година заедно със студиото за интериорен дизайн iRchitect, ESCREO създадоха страхотна и полезна Енциклопедия на съвременния офис съссъвети за проектирането/реновирането на работния интериор според актуалните дизайн течения и нужди на новото поколение.

ESCREO: Боята сама по себе си създава възможности. Тя е като един бял лист, само че в по-големи размери, който е празен и ти имаш свободата и възможността да го запълниш с каквото си поискаш. И не само това, няма място за грешки – можеш да поправяш колкото си искаш.

Освен, че ни заредиха с надъхан оптимизъм и енергия (не сме имали по-усмихната MD MEETS среща), по време на разговора ни Елена, Ясен и Искрен открехнаха вратичката и за разширяването на портфолиото на бранда. Дълновидността им се насочва към една от тенденциите през последните години, а именно отворените офис пространства. През 2020-та компанията ще пусне официално на пазара 3 нови продукта даващи решения за актуални проблеми в интериора, мобилността и акустиката.

ESCREO Go – мултифункционален преграден модул, създаден да се конфигурира според нуждите и изискванията на работните пространства – с площ за писане, дигитален touch екран, акустична шумоизолация или преграда.
ESCREO Glass – елегантно решение за представителни работни пространства и конферентни зали. Поставя се на стената със скрит монтаж.
ESCREO Acoustic – акустична преграда, неутрализираща фоновия шум. Произведена от 100% рециклируем материал и 40% рециклирани суровини.

Зарядът да се развиват, творят, опитват и мислят извън очертанията, личи във всяка дума и жест по време на срещата ни. Мотивацията им се променя в различните етапи на развитие, но има нещо, което остава постоянно – екипът.

ESCREO: В началото беше хората, с които правиш нещо ново. Сега са хората, с които си преживял толкова много. В началото е откриването на нови неща. Сега е амбицията да правиш същите неща със същия интерес и любопитство. В началото е удоволствието да правиш всичко за първи път. А сега удовлетворението да имаш процес.

Опознай ESCREO и чети още за тяхната бранд история в зимния брой на MD!

Междувременно се абонирай за YouTube канала ни, за още любопитни MD MEETS срещи и видео ревюта на международни дизайн събития.

Следвай MD във Facebook и Instagram.

Остави коментар

Имейл адреса Ви няма да бъде публикуван. Задължителните полета за отбелязани с *