BOLD DESIGN WEEK

НОВА СЕДМИЦА НА ДИЗАЙНА В СОФИЯ

Добре познатата из целия свят серия от Design Week събития за съжаление не е добре  застъпена в София, но се надяваме това да се промени с оглед на все по-разнообразната програма от дизайн инициативи в страната. Toва бе още една причина да очакваме с интерес и любопитство провелото се първо издание на BOLD DESIGN WEEK в София.

В края на миналата година в BOLD Showroom посетителите имаха възможност да се докоснат до продуктите на млади творци в различни области от съвременния дизайн – мебели, осветление, декорация за дома и обществените пространства, дизайнерска керамика и фаянс, домашен текстил и графика. Целта на BDW беше да даде шанс на местни дизайнери да представят своите произведения и услуги на българския пазар. Изложбата беше съпътствана от поредица работилници и лекции на теми като: тенденциите в дизайна на работното пространство, смарт технологиите в домовете на бъдещето, дизайнът като контрапункт на консуматорството, и дори дизайнът на храна като преживяване и мотивиращо средство за комуникация и споделяне.

^^
Елена L Георгиева е интериорен дизайнер и основател на STUDIO L DESIGN. Участва в BOLD DESIGN WEEK е наречена Compliteness. Материалите в нея са акрил и месинг. Общия размер на творбата е 125х200 см.

^^
Стенна декорация Мind flow на MINTY. “Поток от сплетени, преплетени и понякога твърде заплетени мисли, възникващи в полето на ума, но плаващи далеч отвъд него.. вдъхновена от древния учител Тилопа, който казва,  “Да имаш ум, който е отворен за всичко и не е привързан към нищо”. Размер: 140х100 см, рециклиран памук.

^^
„Купидон и Психея“ – колекция фаянс на Емилия Емилева. Авторката формално следва структурата и поетиката на митологичния разказ, интерпретирайки символично-алегоричните сцени чрез изображения върху керамични плочки. Вечните теми за любовта и страданието, за доверието и надеждата, за отчаянието и прошката стоят в основата на керамичния цикъл. Дали тези творби са емоционални преживявания или абстрактни разсъждения върху митологичното повествование, не е от особено значение. Важното е, че техният емоционално-смислов код е дълбоко личен дискурс към древния мит за изпитанията на любовта и силата на човешката душа. За направата на изображенията Емилева използва техниката декалкомания – вид надглазурна декорация с последващо трето изпалване на творбата на 800 градуса по Целзий.
^^
Съдове на FORMAT

Новата седмица на дизайна беше насочена както към потенциални бизнес партньори, дизайнери и инвеститори, така и към крайните потребители, които следят развитието на градската дизайн култура, съзират изключителната нужда от повече подобни събития и оценяват труда на творящите. Интересът към събитието показа, че в София вече се е формирала публика с траен интерес към българския дизайн, което е обещаваща перспектива за бъдещето.

^^
Маси HELP ME и LOOP  от Si Design Studio
Виж какво ни разказа за работата и професионалния си път основателката, Симона Грошевска в интервюто ни с нея >>>

^^
Лампа MASHINA 2.0 на Paladim

^^
Бутилка Clima Mezzanine  от еко-магазина на студио Дизайница
Разбери повече за екипа и идеологията на красивия екип на Дизайница във видео блица ни с тях >>>

^^
Закачалка от рециклирани материали на Atelier TRION
Научи повече за дизайн идеите за  устойчиво бъдеще на Илияна Стоилова, част от TRION в специалния ни материал >>>


^^
Лампа от хартия на студио IKIGAI
Гледай блиц срещата ни със създателя на студиото, Десислава Йорданова в YouTube канала на MD.


Ревю за BDW четете в зимния брой на MD. 

Спомняме си за събитието  и някои от участниците и с болезнена носталгия, тъй като в началалото на 2020-та, създателите на BOLD Showroom обявиха затварянето на пространтсвото.
Благодарим на Ива и Денис за професионализма и успешното сътрудничество за BOLD DESIGN WEEK. Радваме се, че имахме възможност да работим с  това младо и талантливо BOLD друо, което ще продължи своя професионален план в сферата на интериорния дизайн.

Желаем BOLD УСПЕХ!

www.boldshowroom.com

Остави коментар

Имейл адреса Ви няма да бъде публикуван. Задължителните полета за отбелязани с *