ЗА СПИСАНИЕТО

Списание MD е на пазара от есента на 2005 г. За сравнително краткото време на своето съществуване то успя да наложи своя неповторим стил и вече е добре познато и ценено не само у нас, но и далеч извън пределите на страната. Във време, когато ефектното надделява над стойностното, MD представя безкомпромисна селекция от най-доброто, случващо се на световната дизайн сцена.

Изданието информира, образова, възпитава вкус към естетиката в интериора, формира интерес към истинските постижения в архитектурата и дизайна. През годините, независимо от всички трудности, то остана предано на своя уникален графичен вид, запази високото качество на офомление, хартия и печат, с което съхрани верните си почитатели и продължава да печели нови фенове.

Списание MD е кауза, създадена с амбиция и подхранвана с любов.

MD е луксозно, изцяло двуезично списание (български и английски език), излизащо в печатен и дигитален вариант четири пъти в годината. Разпространява се основно чрез абонамент. Изданието има абонати в цял свят. Бисмар работи с някои от най-големите международни разпространителски фирми, сред които американската magazines.com.  Може да се намери и в търговската мрежа – в основните вериги бензиностанции, в големи търговски вериги, в книжарници Inmedio в моловете в цялата страна и др.

MD е единственото българско списание, член на престижната Международна асоциация на специализираните издания в областта на мебелите и интериора IAFP (International Alliance of Furnising Publications) от 2013 г.

MD е партньор на най-големите български и международни браншови изложения в целия свят, като напр. Техномебел и Светът на мебелите (София), iSaloni (Милано, Италия), imm cologne и Interzum (Кьолн, Италия), Maison&Objet (Париж, Франция), Interieur (Кортрийк, Белгия), Heimtextil и Ambiente (Франкфурт, Германия), Cersaie (Болоня, Италия), CIFF (Гуанджоу и Шанхай, Китай), MIFF (Куала Лумпур, Малайзия), IFEX (Джакарта, Индонезия) и много други.

MD е съорганизатор на редица инициативи и конкурси в областта на дизайна, сред които „Българска мебел на годината“.

MD е медиен партньор на значими форуми, събития и фестивали за дизайн в България и по света, като напр. Мelba Design Festival, архитектурен форум Без страх, Dibla Design Awards, One Design Week, Sofia Design Week, Биенале на българския дизайн, Lodz Design Fesival, Mixer Festival и много други.

MD е партньор на водещи български и международни сдружения, асоциации и организации като:
Dibla – най-голямата платформа за интериорен и продуктов дизайн в България
– дизайнерска група „Черга“ – сдружение на българските продуктови дизайнери
EBIA (European bedding industries’ association) – Eвропейска асоциация на индустрията за легла и матраци
ЕFIC (European Furniture Industries Confederation) – Европейска конфедерация на мебелната промишленост към Европейския парламент
– и много други

MD е партньор на университетите и професионалните гимназии в България, в които се изучава продуктов, графичен дизайн и архитектура.

За своя неподражаем стил и уникален авторски дизайн MD е отличено с A Design Award.